Synundersökning för körkort i Stockholm

Behöver du ett synintyg till körkortstillståndet?

Behöver du undersöka synen för att få synintyg till körkortstillståndet? Välkommen till oss på Ocavis Ögonklinik, så hjälper vi dig att genomföra syntestet.

För att få ett beviljat körkortstillstånd hos Transportstyrelsen behöver du ett godkänt synintyg. Vid synundersökningen mäter vi din synskärpa och kontrollerar ditt synfält. Synkravet för vanligt körkortstillstånd (behörigheterna: AM, A1, A2, A, B, BE) innebär att synskärpan ska motsvara minst 0,5 när du använder båda ögonen, med eller utan hjälpmedel. Vid kontroll av synfältet avgör vi om du behöver linser eller glasögon när du kör bil, vilket i sådana fall kommer att anges på ditt körkort.

Om du använder linser och glasögon sedan tidigare kommer vi att kontrollera din synskärpa både med och utan dina synhjälpmedel. Glöm alltså inte att ta med dessa till synundersökningen för att vi ska kunna godkänna ditt intyg. Ta även med giltig legitimation – ID-kort eller pass för att styrka din identitet.

Boka ditt syntest online eller kom förbi vår mottagning vid Odenplan på drop-in. Synundersökningen kostar 150 kronor och tar cirka 10 minuter. När undersökningen är klar skickas intyget digitalt till Transportstyrelsen av oss på Ocavis Ögonklinik. Om du föredrar att få synintyget utskrivet på papper så fixar vi det direkt.

Kontakt & Bokning

Så kan du boka tid hos Ocavis Ögonklinik:

  • Ring & boka tid på 08-534 30 000
  • Skicka mejl till info@ocavis.se
  • Använd bokningsformuläret
  • Remiss från sjukhus, vårdcentraler, ögonläkare, andra specialistläkare samt optiker
  • Besök adressen nedan & boka i receptionen
Från år 2015 gäller den nya patientlagen som ger dig rätt att fritt söka vårdgivare i primärvården och den öppna specialistvården, vilket medför att du kan ringa till oss direkt för att boka tid.

Adress

Västmannagatan 52C
113 25, Stockholm

Öppettider

Mån – Fre: 08:00 – 16:30
Helgen: Stängt