Grå starr

Grå starr är grumlingar i ögats lins

Katarakt är den medicinska termen för grå starr.

Grå starr innebär att ögats lins går från att vara genomskinlig till att bli grumlig. Dessa grumlingar som uppstår i ögats lins försämras ens syn, dock kan det dröja innan man upptäcker det. Hur snabbt sjukdomen utvecklas kan se väldigt olika ut. Vissa upplever problem redan efter några månader men för andra tar det flera år innan märker av sin grå starr.

Förutom nedsatt syn så kan man även få svårt med sitt mörkerseende och både färger och konturer blir svagare. I vissa fall kan du till och med se dubbla konturer.

Så behandlas grå starr

Grå starr går att behandla med operation men det är långt ifrån alla som behöver opereras. Detta beror på att grå starr, i många fall, utvecklas så pass långsamt att man slipper bli störd i vardagen.
Skulle man däremot uppleva stora besvär av sin grå starr så skickas du via remiss till en ögonläkare som utför operationen.

Drabbar oftast äldre människor

Grå starr är likt grön starr en ögonsjukdom som främst drabbar äldre människor. Varför den drabbar äldre människor är inte helt fastställt men ärftliga faktorer och kroppens åldrande har absolut ett samband med sjukdomen.

På Ocavis ögonklinik utför vi operationer på grå starr på uppdrag av region Stockholm (Stockholm Läns Landsting)

Kontakt & Bokning

Så kan du boka tid hos Ocavis Ögonklinik:

  • Ring & boka tid på 08-534 30 000
  • Skicka mejl till info@ocavis.se
  • Använd bokningsformuläret
  • Remiss från sjukhus, vårdcentraler, ögonläkare, andra specialistläkare samt optiker
  • Besök adressen nedan & boka i receptionen
Från år 2015 gäller den nya patientlagen som ger dig rätt att fritt söka vårdgivare i primärvården och den öppna specialistvården, vilket medför att du kan ringa till oss direkt för att boka tid.

Adress

Västmannagatan 52C
113 25, Stockholm

Öppettider

Mån – Fre: 08:00 – 16:30
Helgen: Stängt