Ögonlocksplastik Stockholm

Vad är ögonlocksplastik?

Ögonlocksplastik, även ögonplastik och ögonlocksoperation, är ett vanligt förekommande kirurgiskt ingrepp hos såväl äldre som yngre patienter för att åstadkomma ett piggare utseende kring ögonen. Huden förändras när vi åldras och får sämre elasticitet med ett tilltagande hudöverskott som följd, vilket gör att fettet som omger ögonen buktar ut. Den minskade elasticiteten och ökade tilltaget av hud i ögonregionen kan orsaka tunga, hängande ögonlock.

Anledningarna till att genomföra ögonlocksplastik är många och kan omfatta allt från att du upplever besvär med hudöverskott som försämrar sikten till att du väljer att genomföra ingreppet av rent estetiska skäl. På Ocavis Ögonklinik vid Odenplan i Stockholm genomför vi operationer för ögonlocksplastik för att avlägsna överskottshud, vilket skapar ett yngre och piggare utseende kring ögonen.

Operationen tar omkring 1 till 1,5 timme och genomförs med narkos- och lokalbedövning efter dina önskemål. Generellt lägger kirurgen snitt utefter naturliga hudveck för att minska risken för synliga ärr. Vid övre ögonlocksplastik placeras snittet i globvecket, medan snittet läggs under nedre ögonfransraden vid undre ögonlocksplastik. Under ingreppet avlägsnas överflödig hud, fett och muskler.

Efter operationen planerar vi in ett återbesök för att avlägsna stygnen. Stygnen avlägsnas inom en vecka från det att operationen har ägt rum, vanligtvis efter tre till sex dagar. Fram tills dess ska ärren skyddas med tejp. Räkna med svullnad och mindre blåmärken kring ögonen som kan finnas kvar upp till cirka två veckor efter ingreppet.

Beroende på hur omfattande ingreppet har varit kan ärren vara svagt rosafärgade i upp till sex månader, men detta försvinner successivt och ärren efter ögonlocksplastik är ofta mycket diskreta. Varje läkningsprocess är dock unik och kroppens sätt att bilda ärrvävnad varierar från person till person.

Kontakta oss på Ocavis Ögonklinik för mer information kring ingreppet eller för att boka tid för konsultation. Ögonlocksplastik faller inom kategorin för privata operationer och är ej landstingsfinansierat.

Priser ögonlocksplastik

  • Övre ögonlocksplastik: 23,000 kr
  • Nedre ögonlocksplastik: 29,000 kr
  • Kombinerat övre + nedre ögonlocksplastik: 43,000 kr

Kontakt & Bokning

Så kan du boka tid hos Ocavis Ögonklinik:

  • Ring & boka tid på 08-534 30 000
  • Skicka mejl till info@ocavis.se
  • Använd bokningsformuläret
  • Remiss från sjukhus, vårdcentraler, ögonläkare, andra specialistläkare samt optiker
  • Besök adressen nedan & boka i receptionen
Från år 2015 gäller den nya patientlagen som ger dig rätt att fritt söka vårdgivare i primärvården och den öppna specialistvården, vilket medför att du kan ringa till oss direkt för att boka tid.

Adress

Västmannagatan 52C
113 25, Stockholm

Öppettider

Mån – Fre: 08:00 – 16:30
Helgen: Stängt